28 september 2017: Kick-off Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland

0
299
VN-verdrag

Nederland ratificeerde ruim een jaar geleden het VN-verdrag voor mensen met een beperking. Sindsdien heeft iedereen in ons land wettelijk het recht om zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de samenleving. De vraag is in hoeverre het verdrag inmiddels wordt waargemaakt. De verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland maakt de ervaringen van mensen zichtbaar: welke gemeenten in ons land zijn al drempelvrij en waar stuiten mensen met een beperking nog te vaak op barrières? De ranglijst die zal ontstaan, zal alle 388 gemeentes op een opbouwende manier inspireren, wakker schudden en aanmoedigen.

Landelijk beeld

De verkiezing is een gezamenlijk initiatief van de campagne Nederland Onbeperkt en de app en website Ongehinderd. Het resultaat van de verkiezing wordt het eerste landelijke overzicht van de prestaties van de Nederlandse gemeenten, aan de hand van persoonlijke beoordelingen van het gehele Nederlandse publiek, met verdiepend onderzoek op de levensdomeinen wonen, werken, leren en vrije tijdsbesteding. Alle ervaringen tellen mee: zowel die van mensen met een beperking zelf, als die van hun ouders, verzorgers, familie, vrienden en alle mensen die de noodzaak van bewegingsvrijheid kennen.

Eenvoudig beoordelen

Tijdens de aftrap van deze verkiezing in Madurodam wordt toegelicht hoe de verschillende fases van deze verkiezing verlopen en wat er met de verzamelde data gebeurt. Ook is te zien hoe eenvoudig iedereen gemeentes kan beoordelen. In het bijzijn van direct betrokkenen, bekende voorvechters van toegankelijkheid en de inclusieve samenleving, vrienden van de campagne, vertegenwoordigers van gemeenten en panelleden van Nederland Onbeperkt gaat de race naar de eretitel van start. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en het officiële programma eindigt om 15.15 uur.

Na aanmelding ontvangt u van ons het definitieve programma.

Indien u samen met iemand komt, wilt u dan de naam en organisatie van deze persoon/personen in het opmerkingenveld plaatsen?

Als u een beperking heeft waar wij rekening mee kunnen houden, wilt u dat dan ook in het opmerkingenveld aangeven?