Gehandicaptenzorg luistert naar ´lastige ouders´

Een groot deel van ons aanbod in de gehandicaptenzorg sluit niet meer aan bij de behoefte van moderne mensen. Dat zegt Kees Erends, bestuurder van ´s Heeren Loo in het augustusnummer van Markant

LIFESTYLE

TECHNOLOGY

LATEST NEWS

Nieuwe VO vrijescholen: Almere een feit, Tilburg blijft in gesprek

Vanaf het schooljaar 2019/2020 is er in Almere een nieuwe school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs. De initiatiefgroep voor de nieuwe vrijeschool heeft de handen ineengeslagen met de lokale onderwijsbesturen van ASG en Het Baken. Vanaf 2019 wordt er gestart met een klas 7 en het jaar daarna komt er een klas 8 erbij. Dat laat de initiatiefgroep weten […]

Delftse Vrijeschool Widar gaat ervaringen digitale geletterdheid delen op NOT2019

Vrijeschool Widar uit Delft gaat op de komende editie van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) ervaringen delen over de ontwikkeling van de ‘Leerlijn digitale geletterdheid vanuit hart en ziel’. Ze doen dat samen met Kennisnet, een dienstverlener op het gebied van ICT en onderwijs. De afgelopen jaren werd met het schoolteam, de ouders en partners gewerkt aan een leerlijn die past bij het vrijeschoolonderwijs in Delft.

Vrijescholen onderzoeken nieuwe opleidingsvarianten

Stichting Pallas en Stichting Athena, die samen 32 vrijescholen in het primair onderwijs vertegenwoordigen, hebben van het Arbeidsmarktplatform PO financiële middelen beschikbaar gesteld gekregen om nieuwe opleidingsvarianten voor vrijeschoolonderwijs te ontwikkelen. De stichtingen zien graag op meer plaatsen in het land opleidingen voor leraren die willen werken op de vrijeschool.

STAY CONNECTED

0FansLike
65,981VolgersVolg
20,988AbonneesAbonneer
- Advertisement -

POPULAR ARTICLES

Psycho-educatie over verslaving

In het psycho-educatie pakket Beautiful Me dat is gemaakt door ’s Heeren Loo en Accent Praktijkonderwijs Nijkerk, zit een nieuw onderdeel; Verslaving & middelengebruik. Beautiful Me helpt om in gesprek te gaan met jongeren met een verstandelijke beperking, hun familie, onderwijzers en zorgprofessionals.

Aandacht voor verwarde personen is onverminderd urgent

Vandaag stelde Onno Hoes, voorzitter van het schakelteam verwarde personen, bij de presentatie van de voortgangsrapportage dat er in alle regio’s van Nederland hard wordt gewerkt aan ondersteuning voor mensen met verward gedrag. Maar dat aandacht voor deze groep onverminderd urgent is. Deze kwetsbare groep mensen heeft vaak meerdere problemen waar geen eenvoudige oplossing voor bestaat. De bijeenkomst opende met het verhaal van Ans, ervaringsdeskundige met een licht verstandelijke beperking, waaruit blijkt hoe belangrijk het is dat mensen met een (licht) verstandelijke beperking op de juiste manier worden bejegend.

Snel extra geld nodig voor de Participatiewet

De wethouders uit 209 gemeenten slaan alarm. Er is 400 miljoen extra nodig om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar betaald werk. De forse bezuiniging op de WSW staat een succesvolle uitvoering van de participatiewet in de weg. In een Manifest roepen deze gemeenten het kabinet op om te investeren in werk voor kwetsbare groepen.

LATEST REVIEWS

Nieuwsbrief VeiligPlus aanpak: ‘We moesten er wel over praten’

Als professional in de gehandicaptenzorg sta je soms voor lastige keuzes. Kies je voor je eigen veiligheid of voor goede zorg voor je cliënt? Door met elkaar te praten over deze dilemma’s neem je onveilige gevoelens weg en kom je samen tot oplossingen. De VeiligPlus-aanpak is een methode om hierover een dialoog te voeren. In deze nieuwsbrief berichten we over hoe zorgorganisaties als Ipse de Bruggen en Amsta die dialoog op gang brengen en houden.

RECENT COMMENTS