Rapport ‘Groei in de langdurige verstandelijk gehandicaptenzorg’ gepubliceerd

Het aantal mensen met een verstandelijke beperking en een indicatie voor de langdurige zorg stijgt de afgelopen jaren. Het ministerie van VWS heeft naar de onderliggende oorzaken onderzoek laten doen. Dit rapport is afgelopen week gepubliceerd. 

LIFESTYLE

TECHNOLOGY

LATEST NEWS

Ingezonden brief volkskrant: “Stop met die schoolexamens”

Vrijeschoolbestuurder Wiebe Brouwer (Noord-Holland) en oud-rector Hans Buijze roepen vandaag in Volkskrant op om te stoppen met schoolexamens in het voortgezet onderwijs. 'Netto is de rol van de schoolexamens vrij marginaal geworden', stellen zij in de ingezonden brief. 

Onderwijsveld en Kamerleden hebben vragen bij nieuwe onderzoekskaders

Naast de Vereniging van vrijescholen hebben ook andere besturenorganisaties vraagtekens gesteld bij het nieuwe onderzoekskader van de onderwijsinspectie, dat in juli in werking zou moeten treden. Tijdens het periodieke overleg van de inspectie met het onderwijsveld uitte de Vereniging van vrijescholen zorgen over de beoordelingssystematiek en de rol van de inspectie als het gaat om het toezicht op onderwijskwaliteit.

Schoolbesturen Almere zien ruimte voor voortgezet vrijeschoolonderwijs

De twee grote schoolbesturen van Almere, ASG en Het Baken, hebben de intentie uitgesproken om Voortgezet Vrijeschool Onderwijs (VVO) in Almere vanaf het schooljaar 2019/2020 tot de keuzemogelijkheden te laten behoren voor leerlingen en ouders in Almere en omstreken. Deze intentie komt voort uit intensief werk van de zogeheten ‘Werkgroep VVO’, die de afgelopen maanden de realisatie van voortgezet vrijschoolonderwijs heeft onderzocht. De betrokken organisaties maakten dat vandaag bekend in een gezamenlijk persbericht.

STAY CONNECTED

0FansLike
65,981VolgersVolg
18,074AbonneesAbonneer
- Advertisement -

POPULAR ARTICLES

Peter Staal nieuw lid Raad van Commissarissen DeSeizoenen

Per 15 september 2017 versterkt Peter Staal de Raad van Commissarissen (RvC) van zorgorganisatie DeSeizoenen. De heer Staal is antroposofisch huisarts in Tilburg en heeft ruime bestuurlijke ervaring in bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ). Daarnaast is hij als medisch adviseur verbonden aan Weleda en schrijft hij regelmatig teksten en columns.

Congres Verstandelijk beperkt én dement: herkennen en erkennen

Congressen MetZorg organiseert, in samenwerking met Severinus, het congres 'Verstandelijk beperkt én dement: herkennen en erkennen' op vrijdag 15 september 2017. 

Verplicht aanstellen van een functionaris voor de gegevensbescherming uitgesteld

Op 30 mei jl. heeft de Eerste Kamer besloten inbreng te leveren voor een nader schriftelijk overleg bij het Besluit elektronische gegevensverwerking door zorgaanbieders (het Besluit). Het Besluit zal nu naar verwachting op 1 januari 2018 in werking treden.

LATEST REVIEWS

Kim Putters (SCP): ‘Gemeenten, het gaat ergens over!’

Kim Putters roept gemeenten op om een visie te ontwikkelen op solidariteit en waardigheid. ‘Het gaat ergens over, in het sociaal domein. Wat gaan jullie ervan maken?’ Hij zei dit tijdens een bijeenkomst van de VGN, getiteld ‘Gehandicaptenzorg in het Sociaal Domein, Drie jaar na de transitie’.

RECENT COMMENTS