Aan het werk met rouw en verdriet

Op het Kennisplein Gehandicaptensector, waarin de VGN participeert, wisselen begeleiders en ondersteunende professionals kennis en ervaring uit. In deze rubriek wordt steeds één resultaat van de vele activiteiten belicht. 

LIFESTYLE

TECHNOLOGY

LATEST NEWS

Vrijescholen onderzoeken nieuwe opleidingsvarianten

Stichting Pallas en Stichting Athena, die samen 32 vrijescholen in het primair onderwijs vertegenwoordigen, hebben van het Arbeidsmarktplatform PO financiële middelen beschikbaar gesteld gekregen om nieuwe opleidingsvarianten voor vrijeschoolonderwijs te ontwikkelen. De stichtingen zien graag op meer plaatsen in het land opleidingen voor leraren die willen werken op de vrijeschool.

Eerste BOL-opleiding pedagisch medewerker Antroposofische Kinderopvang

Om aan de groeiende vraag naar medewerkers in de antroposofische kinderopvang te kunnen voldoen, werkt de School voor Antroposofische Kinderopvang momenteel aan de ontwikkeling van een unieke BOL-opleiding ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Antroposofische Kinderopvang’.

Terugblik op een inspirerende studiedag voor kleuterleerkrachten

Op 11 oktober kwamen 120 kleuterleerkrachten van vrijescholen uit het hele land samen in Nijmegen om op zoek te gaan naar de eigentijdsheid van ons onderwijs.

STAY CONNECTED

0FansLike
65,981VolgersVolg
19,900AbonneesAbonneer
- Advertisement -

POPULAR ARTICLES

Zes nieuwe vrijescholen van start dit schooljaar

Net zoals vorig jaar startten ook dit schooljaar weer zes nieuwe locaties waar vrijschoolonderwijs gegeven wordt. In het basisonderwijs gaat het om nieuwe vrijescholen in Amsterdam-Oost, Amerongen, Arnhem-Noord én de eerste internationale vrijeschool in Den Haag. In voortgezet onderwijs startten dit jaar Vrij Groen, een nieuwe VMBO-stroom van het Clusius College in Heerhugowaard en een de nieuwe vrijeschool Waldorf Utrecht voor mavo, havo en vwo.
video

The Ideal Length of Everything Online, Backed by Research

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...

Regisseur voor mensen met verward gedrag

Elke gemeente moet een regisseur hebben die ingrijpt als verschillende partijen niet meer weten hoe te handelen bij mensen met verward gedrag die zodanige complexe problemen hebben dat hulp te lang op zich laat wachten. Dat eerst een voorschot op de uitkering wordt betaald of noodopvang mogelijk wordt gemaakt en dat pas daarna de administratie wordt afgehandeld. Partijen zouden ook geld voor noodoplossingen moeten reserveren. Dit adviseert het Schakelteam Personen met Verward Gedrag de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Veiligheid en Justitie (VenJ) en de directie van Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

LATEST REVIEWS

Pilot onderwijs 10-14 krijgt vervolg

Per 1 augustus start een nieuwe lichting scholen binnen de pilot 10-14 onderwijs. Dat schrijft Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) in een brief aan de Tweede Kamer. Hiermee wordt de bestaande pilot uitgebreid naar het nieuwe schooljaar 2018-2019.

RECENT COMMENTS