After Effects Guru: Tracking and Stabilizing Footage

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...

LIFESTYLE

TECHNOLOGY

LATEST NEWS

WOW-DAY 2018: vrijescholen helpen andere vrijescholen wereldwijd!

Ieder jaar doen vrijescholen uit de hele wereld mee aan de WOW-day (Waldorf One World), een internationale campagne waarbij leerlingen door middel van projecten geld inzamelen voor andere kinderen die het hard nodig hebben. Dit jaar vindt de campagne plaats van 29 september t/m 29 november 2018. Ook Nederlandse vrijescholen kunnen natuurlijk meedoen met een eigen project of activiteit.

Ingezonden brief volkskrant: “Stop met die schoolexamens”

Vrijeschoolbestuurder Wiebe Brouwer (Noord-Holland) en oud-rector Hans Buijze roepen vandaag in Volkskrant op om te stoppen met schoolexamens in het voortgezet onderwijs. 'Netto is de rol van de schoolexamens vrij marginaal geworden', stellen zij in de ingezonden brief. 

Onderwijsveld en Kamerleden hebben vragen bij nieuwe onderzoekskaders

Naast de Vereniging van vrijescholen hebben ook andere besturenorganisaties vraagtekens gesteld bij het nieuwe onderzoekskader van de onderwijsinspectie, dat in juli in werking zou moeten treden. Tijdens het periodieke overleg van de inspectie met het onderwijsveld uitte de Vereniging van vrijescholen zorgen over de beoordelingssystematiek en de rol van de inspectie als het gaat om het toezicht op onderwijskwaliteit.

STAY CONNECTED

0FansLike
65,981VolgersVolg
19,055AbonneesAbonneer
- Advertisement -

POPULAR ARTICLES

Gesprek op Radio 1: ‘Toename Vrijescholen door betrokkenheid ouders’

'Er is op Vrijescholen meer aandacht voor brede ontwikkeling van kinderen. Dat verklaart de groei van de toename ervan.' Dit zei Rian van Dam, voorzitter van de Vereniging van vrijescholen in Dit is de Dag op Radio 1. Ouders van kinderen kunnen zich vaak niet vinden in het onderwijsaanbod. Steeds vaker kiezen ze er daarom voor om zelf een vrijeschool te starten om hun kind meer bij te laten brengen dan alleen rekenen en lezen.

Bijeenkomsten over plan van aanpak Kwaliteitskader waren succesvol!

Als vervolg op de landelijk informatiebijeenkomsten in januari/februari over het Kwaliteitskader 2017-2022 had de VGN in maart vijf regionale bijeenkomsten georganiseerd over opzetten van het plan van aanpak.

Leven lang leren krediet

Iedereen tot 55 jaar die niet meer in aanmerking komt voor studiefinanciering kan vanaf 1 september geld lenen bij de overheid voor een HBO of Universitaire Bachelor of Masteropleiding. Dit geldt ook voor Associate Degree (AD) opleidingen. Ook flexibel onderwijs voor volwassenen komt in aanmerking, mits deze zijn opgebouwd uit modules of eenheden.

LATEST REVIEWS

Stuurgroep AWVB dankt Dichterbij als initiatiefnemer van de leerstoel van prof....

De bijzondere leerstoel ‘Mensen met een verstandelijke beperking: Psychopathologie en behandeling’, bekleed door prof. dr. Petri Embregts, is in 2009 door Dichterbij ingesteld. Vanuit deze leerstoel heeft prof. Embregts de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB, Tranzo, Tilburg University) geïnitieerd en opgebouwd. Vanaf 1 januari zullen alle bij de AWVB aangesloten partijen gelijkwaardig bijdragen aan de leerstoel van prof. Embregts.

RECENT COMMENTS