Internationale vrijeschoolbeweging komt samen in Tartu, Estland

0
469

Drie keer per jaar organiseert de ECSWE (Europese koepel voor vrijescholen-verenigingen) een meerdaagse bijeenkomst, waarin wordt vergaderd en de vertegenwoordigers van andere landen kennismaken met de bijzonderheden en onderwijsomstandigheden van het betreffende gastland. De internationale bijeenkomsten zijn bedoeld om van elkaar te leren, de landen te verbinden, de dialoog te voeren en het vrijeschoolonderwijs in heel Europa te versterken. Dit keer vond de vergadering plaats in Tartu in Estland. Bijzonder was dat ook de IASWECE, wereldwijde koepel in het werkgebied van het jonge kind, vertegenwoordigd was in Estland.

Verslag

Gezamenlijk namen de organisaties deel aan een conferentie over mediageletterdheid en werkten in werkgroepen aan de onderwerpen mediageletterdheid, schoolrijpheid en beoordeling (assessment). Het plan is om de resultaten van deze besprekingen te verwerken in position papers, waarmee de scholen verder aan de slag kunnen.

Lees meer in het verslag van de bijeenkomst over :

  • de positie van de vrijschool in Estland
  • de conferentie over mediageletterdheid
  • de werkgroepen va IASWECE en ECSWE
  • de toekomstige conferentie Waldorf 100
  • de activiteiten van de ECSWE binnen de Europese Unie
  • het landenrapport van de vrijeschool in Zweden

Vanwege het succes van de gezamenlijke bijeenkomst wordt onderzocht of de ECSWE en de IASWECE in mei 2017 in Tsjechië wederom een gezamenlijke bijeenkomst kunnen organiseren. De volgende bijeenkomst van de ECSWE wordt gehouden in januari 2017 in Hongarije.

Nieuwsbrieven

Op de hoogte blijven van de internationale ontwikkelingen en projecten? Abonneer je op de nieuwsbrieven van de ECSWE en/of de IASWECE.