Oproep sectorraden aan onderwijsveld: bouw mee aan betere kennisinfrastructuur

0
105

De sectorraden in het onderwijs willen samen met het veld werken aan een betere kennisinfrastructuur voor het onderwijs. Kennis uit onderzoek is van cruciaal belang om het onderwijs te verbeteren en te innoveren. Dit vraagt om een nauwe verbinding tussen onderwijsonderzoek en de dagelijkse onderwijspraktijk. Iedere onderwijsprofessional weet dat deze verbinding helaas nog geen vanzelfsprekendheid is.page1image1755232

Om dit te veranderen hebben de sectorraden de handen ineengeslagen. De PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Hogescholen en de VSNU hebben op 21 juni afgesproken om begin 2019 een plan van aanpak voor de kennisinfrastructuur voor het onderwijs te presenteren aan minister Slob en minister Van Engelshoven.


V.l.n.r.: Hein van Asseldonk, John van der Vegt, Anko van Hoepen, Han van Krieken en Nienke Meijer. Foto’s in dit bericht: Jelle IJntema

Oproep aan onderwijsveld om mee te doen

De sectorraden doen een dringend beroep op leraren, schoolleiders, onderzoekers, lerarenopleiders, bestuurders en beleidsmakers uit het PO, VO, MBO, hogescholen en universiteiten om mee te denken en mee te bouwen. Met een serious game wordt er gewerkt aan concrete oplossingen, die zorgen dat kennis meer impact heeft op de kwaliteit van het onderwijs.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor één van de volgende sessies. Er zijn geen kosten verbonden en deelname is inclusief een maaltijd.