WOW-DAY 2018: vrijescholen helpen andere vrijescholen wereldwijd!

0
118

Ieder jaar doen vrijescholen uit de hele wereld mee aan de WOW-day (Waldorf One World), een internationale campagne waarbij leerlingen door middel van projecten geld inzamelen voor andere kinderen die het hard nodig hebben. Dit jaar vindt de campagne plaats van 29 september t/m 29 november 2018. Ook Nederlandse vrijescholen kunnen natuurlijk meedoen met een eigen project of activiteit.

Scholen kunnen meedoen aan deze campagne door aan te sluiten bij projecten van Die Freunde der Erziehungskunst, een grote vrienden-organisatie in Duitsland die de WOW-DAY al jaren omarmd.

Internationaal Hulpfonds

Ook kunnen scholen rond de WOW-DAY projecten opzetten samen met het Internationaal Hulpfonds. Het fonds is een Nederlandse organisatie die 140 projecten ondersteunt in 50 landen.

Meer informatie?

Alle informatie en stukken (Engelstalig) staan netjes op een rij op de website van de WOW-day. Bijvoorbeeld documenten die handig zijn voor pers, sponsoring, om ideeën op te doen en een overzicht van organisaties die ondersteuning willen. Als u vragen heeft kunt u een e-mail sturen naar wow-day@freunde-waldorf.de.

Ontstaan van de WOW-day

De WOW–day is ontstaan op een conferentie van Europese Steinerscholen in 1994. Tijdens deze conferentie werd verslag gedaan van een Noorse bovenbouwklas die 1 dag is gaan werken om geld in te zamelen voor het goede doel. Deze actie inspireerde anderen en breidde zich uit over heel Europa. Al snel is de WOW–day een jaarlijks terugkerende actie, die veel geld voor speciale projecten in ontwikkelingslanden oplevert.