Dankzij de technologie kan je buitenlands nieuws nu ook op jouw mobiel volgen. Het kan als een schok komen, maar er gebeurt veel meer buiten ons land. Niet veel mensen beseffen dit, maar het is ook belangrijk om het buitenlands nieuws te volgen.

Wereldnieuws in beeld

Je krijgt niet alleen de laatste updates van wat er in de wereld gebeurt, maar je hoort ook al het drama dat zich afspeelt binnen de verkiezingen, de entertainmentindustrie, sportevenementen en het bedrijfsleven. Hier zijn er enkele voordelen van het volgen van buitenlands nieuws.

1. Het verruimt je perspectief

Internationale publicaties bieden een uniek perspectief op de meest urgente problemen van de dag. Je leert jouw eigen binnenlandse nieuws op een kritische manier te beoordelen. Door internationale publicaties zoals kranten te lezen, krijg je informatie over gebeurtenissen in het buitenland. Je verdiept je in het begrip van grote, wereldwijde problemen en leert over onderwerpen en gebeurtenissen die je anders nooit zou hebben geweten. Dit is een krachtige set vaardigheden – en een die steeds moeilijker te bereiken lijkt in de huidige politieke omgeving. Je kijkt anders naar sociale, economische en politieke aangelegenheden.

2. Verrijk je kennis

Met elk verhaal of artikel dat wordt gelezen, verwerft de lezer kennis over de gebeurtenissen die over de hele wereld plaatsvinden. Het lezen van nieuws is de snelste en meest beknopte manier om kennis te vergaren over buitenlandse aangelegenheden. Omdat persbureaus alle interessante onderwerpen behandelen, zoals politiek, mode, lifestyle, sport, entertainment en meer, wordt de lezer voortdurend op de hoogte gehouden van al deze facetten.

3. Blijf verbonden met de wereld

Waar je ook woont, nieuws werkt als draden die de stedelijke en landelijke bevolking met elkaar verweven. Het is mogelijk om constant op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen van een stad, dorp of een ander land. Met toegang tot e-papers en e-magazines hoeft de lezer niet al te veel moeite te doen om het nieuws van het buitenlands in handen te krijgen – met updates.

4. Het helpt om je geest open te stellen voor nieuwe dingen en ideeën.

Door dagelijks de krant te lezen of het journaal te kijken, begrijp je beter wat er in de wereld gebeurt. Overal om je heen is er een diversiteit aan mensen. Het is belangrijk om te leren over verschillende achtergronden en wat er in andere gemeenschappen gebeurt. Hierdoor kun je je geest om je heen ontdoen van culturele stereotypen die mensen vaak hebben.

5. Onderscheidene kwesties beter begrijpen

Omdat de wereld aan elkaar verbonden is, leiden politieke, sociale of economische veranderingen in het ene land vaak tot verschuivingen in een ander land. Dit rimpeleffect kan echter worden verborgen wanneer je alleen het binnenlandse nieuws ontvangt. Door buitenlandse kranten te kopen, kan je de impact van beslissingen en gebeurtenissen in het ene land op andere landen beter aan elkaar koppelen.

6. Durf te discussiëren

Het is zeer belangrijk om een verantwoordelijke en actieve burger van het land te zijn. Dit houdt in dat je actief betrokken bent bij de ontwikkeling en vooruitgang van de natie. Je kan middels dialoog of gesprek jezelf duidelijk uiten. Het lezen van het nieuws maakt het gemakkelijker voor je om te discussiëren over actuele gebeurtenissen en politiek. Je zult tijdens de discussie geen losse argumenten naar voren brengen. Je weet precies hoe je het verband tussen het binnenlands nieuws en buitenlandsnieuws moet leggen. Op deze manier kan men als geïnformeerde en verantwoordelijke burger deel uitmaken van de grotere gesprekken die belangrijke discussies over de staat en natie vereisen.

7. Je eigen mening vormen

Je kan discussiëren als je je eigen mening weet te vormen op basis van feiten. In plaats van te luisteren naar jouw familie en leeftijdsgenoten over hoe zij over bepaalde kwesties denken en jouw mening op die van hen te baseren, is het belangrijk dat je jouw eigen mening vormt. Weten wat er om je heen gebeurt, doet je kritischer nadenken. Zo alleen kan je een goed onderbouwde mening vormen.

8. Leer hoe de wereld verandert

Het nieuws is vooral nodig om te weten hoe de wereld verandert. De dingen die gebeuren, de ontdekkingen die worden gedaan die de manier waarop we leven zullen veranderen. Het gebruik van robotica bij medische behandelingen had er bijvoorbeeld toe geleid dat veel mensen het leven hadden gered toen alle hoop verloren was. Dit is de reden dat we de huidige gebeurtenissen in de wereld moeten kennen.

9. Vergroot je woordenschat

Het lezen van nieuws bouwt niet alleen kennis op, maar draagt ook op andere manieren bij aan de taalvaardigheden. Buitenlandsnieuws is veelal in het Engels en is daarom een goede middel om je woordenschat ook te vergroten. Goed geschreven nieuws kan iemand helpen om hun taalvaardigheden op te bouwen en hun woordenschat te vergroten. En zoals eerder gezegd kan het ook helpen om de punten met elkaar te verbinden om het grotere geheel te vormen en te begrijpen hoe economie, politiek, milieu en alles met elkaar verbonden zijn.