FAQ

Welkom op de FAQ-pagina van mijn website. Op deze website vind je de meest gestelde vragen die mijn webbezoekers aan mij stellen. Als je jezelf wat tijd wilt winnen in deze dure tijd, kun je eerst op deze pagina kijken als je vraag hier voorkomt. Pas als dat niet geval is mag je mij een berichtje sturen. Zoals je weet moet ik up to date blijven met het nieuws, dus het kost extra tijd van me om snel te reageren. Het is bijna niet mogelijk en daarom heb ik op mijn contact pagina ook ruim tijd gevraagd. Bekijk het eerst hier dus en als je het hier niet kan vinden mag je me een berichtje sturen.

1. Hoe kan ik nepnieuws herkennen?

Nepnieuws verwijst naar opzettelijke onwaarheden, of verhalen die enige waarheid bevatten, maar die niet helemaal juist zijn, per ongeluk of met opzet. Sommige mensen beweren ook dat waarheidsgetrouwe verhalen ‘nepnieuws’ zijn, alleen maar omdat ze het er niet mee eens zijn. Dit kan leiden tot het gevaarlijk negeren van essentieel advies. Met de volgende tips kan je nepnieuws snel herkennen:

  • Controleer de bron
  • Kijk wie er nog meer het verhaal heeft gedeeld
  • Onderzoek de auteur
  • Ontwikkel een kritische mindset

2. Zijn jullie geloofwaardig?

Mijn nieuws in natuurlijk geloofwaardig. Als je even snel de Over Mij pagina doorneemt zul je erachter komen dat ik verslaggever bent. Ik ken de eisen voor het melden van geloofwaardig nieuws. Aan de kwaliteit van mijn nieuws hoef je dus niet te twijfelen.

3. Wat te doen als ik een nepnieuws verspreider heb op mijn social mediakanalen?

Als je merkt dat iemand nepnieuw deelt op social media moet je de pagina meteen rapporteren. Het is ook goed om dit meteen aan je vrienden en familie te vertellen dat er van een bepaalde pagina nepnieuws wordt verspreid.

4. Hebben jullie een applicatie waar ik geüpdatet wordt als er nieuwe artikels worden geplaats?

Helaas heeft mijn website nog geen applicatie. Het staat er wel als een van onze doelen voor 2022. Zo gauw de applicatie operationeel is wordt het overal kenbaar gemaakt.

5. Waarom is nieuws belangrijk?

Het nieuws is belangrijk omdat het vertelt wat er in de wereld gebeurt. En als reactie daarop ondernemen we actie en maken we keuzes op basis van hoe we de wereld waarnemen. Nieuws neemt meer vormen aan dan ooit. Het is niet langer alleen de uitzending van 19.00 uur op televisie. Het zijn de websites die we bezoeken, de tweets die we lezen, de Facebook-berichten die we leuk vinden … het is een willekeurig aantal mediaplatforms waarmee we dagelijks in contact komen. Die stukjes informatie dragen bij aan ons wereldbeeld en informeren ons als het gaat om het maken van onze eigen meningen en oordelen.

6. Mag ik ook nieuws voor je sturen?

Als wat leuks wilt delen met mij, mag je dat altijd voor me sturen. Op de contact pagina vind je alle instructies hoe je dat moet doen. Ik zal wel eerst nagaan of de inhoud juist is.

7. Waarom is buitenlands nieuws belangrijk?

De wereld is rond, dus wat er ook in het ene deel van de wereld gebeurt, zal zeker ook de andere delen van de wereld beïnvloeden, hoe klein ook. Het helpt ook de publieke opinie over de huidige stand van zaken te ontwikkelen en maakt de kijkers rampen voorbereid/ klaar om de crisis het hoofd te bieden of om anderen te helpen zichzelf te redden.