Ik deel de laatste nieuw met mijn publiek. En als verslaggeven heb ik geleerd dat nieuws voor elke doelgroep anders is. Lezen is belangrijk voor de mentale gezondheid en de algemene kennis. Op de school al leer je om te lezen en het nieuws te volgen. Ik moet eerlijk toegeven dat het moeilijk is om tieners zover te krijgen om te lezen en ook nog het nieuws te volgen. Maar ik moet de jongen in Europa blijven aanmoedigen om te lezen. Dat doe ik met onderstaande boeiende onderwerpen.

De technologie

Als het gaat om waar tieners het meest van houden, is het geen verrassing dat bijna de helft van de tieners hun mobiele telefoon verkiezen boven alle andere technologie. En waarom zouden ze niet? Smartphones kunnen tieners verbinden met alles waar ze om geven – van socializen met hun vrienden via Messenger en sociale media-apps tot het consumeren van alle soorten inhoud en entertainment, zoals gamen en videostreaming. Ik schrijf dus ook veel over de nieuwste smart telefoons updates en artikelen die te maken met hun favoriete social mediakanalen. Denk maar aan de recente nieuws en regels van Facebook en Instagram.

Muziek

Muziek speelt een grote rol in het leven van een tiener. Velen van hen luisteren en spelen muziek om zichzelf te uiten, vooral om hun opgekropte angst te uiten. Artikelen over opkomende en populaire muzikanten of muziekgroepen, de nummers die ze spelen, waar ze daarna spelen, soorten shows of concerten waarin ze optreden, het verhaal achter hun succes, hun aanstaande tours, enz. zijn altijd boeiend voor de jongeren in Europa.

Pesten

Veel tieners hebben in hun dagelijks leven te maken met pesten. Pesten gaat nu ook online. Hierdoor is pesten veel openbaarder en doordringender is geworden. In feite heeft cyberpesten pesten vervangen als het meest voorkomende type intimidatie dat tieners ervaren. Ik schrijf daarom ook veel artikelen hierover. Want veel tieners kunnen niet of zijn bang om het met hun ouders of iemand anders te bespreken. Misschien kunnen deze motiverende artikelen het leven van een gepeste tiener redden.

Sport

Sportonderwerpen zijn altijd spannen, vooral voor de jongen. Iedereen leest dit soort artikelen graag omdat ze gemakkelijk leesbaar en intrigerend zijn. Benadruk alle sportevenementen die plaatsvinden en ook degenen die waarschijnlijk in de toekomst zullen plaatsvinden en je zal de tieners zo aan het lezen hebben.

Aanranding/verkrachting

Aanranding is elke ongewenste seksuele handeling die een persoon moet verrichten of ondergaan. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, verkrachting. En het komt vaak voor dat de slachtoffers jaren worden misbruikt en nooit hebben gedurfd om erover te praten. Middels artikelen over dit onderwerp kunnen tieners leren hoe met zo een situatie aan te gaan. En het is een onderwerp dat zeker niet wordt overgeslagen door de tieners.

Beroemdheden

Tieners zijn gek op beroemdheden. Alles over hun geliefde beroemdheden verkoopt altijd tijdschriften als warme broodjes. Naast interviews met beroemdheden vinden de tieners ook roddels over beroemdheden, leuke weetjes over tieneridolen en actuele modestijlen super spannend.

Liefde

De jongeren van Europa houden ook van liefde. Waargebeurde verhalen over liefde worden zeker gelezen door tieners. Daarom is het de taak van de auteur om in elk verhaal de boodschap, de les die je eruit kan leren duidelijk naar voren te brengen. Zolang tieners betrokken voelen bij het verhaal ben je goed bezig. De tieners van tegenwoordig zijn niet alleen verliefd. Ze achtervolgen hun geliefde ook. Ze hebben zelfs ‘partners’ of ‘liefdesbelangen’. Liefde maakt altijd deel uit van het leven van een tiener. Je kunt inzichtelijke tips geven over tienerdating; of je kunt gevoeligere onderwerpen aanpakken, zoals tienerzwangerschappen, drugsverslaving en groepsdruk. Tieners willen zeker graag meer weten over dit onderwerp. Want ze zijn in de ontdekkingsfase.

Fantasie

Tieners houden van fantasie-fictie. Harry Potter, Twilight en stripboeken behoren tot de favorieten. Van vampiers tot superhelden tot heksenmeesters, tieners kunnen geen genoeg krijgen van deze onsterfelijke personages – in boeken en films. Het is meer dan 20 jaar geleden sinds het eerste Harry Potter-boek werd gepubliceerd, maar de franchise gaat nog steeds goed en er zijn tot nu toe meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht. En met favoriete tieneracteurs zoals Kristen Stewart en Robert Pattinson die Twilight naar het grote scherm brengen, is het geen wonder dat deze franchise van 3,3 miljard dollar populair blijft bij tieners.

Depressie

Depressie komt ongelooflijk vaak voor bij kinderen, tieners en volwassenen. Er zijn verschillende symptomen en tekenen van depressie. Symptomen van depressie zijn uniek van persoon tot persoon. Veelvoorkomende gevoelens en symptomen zijn apathie, fysieke pijn, concentratieproblemen, moeite met het nemen van beslissingen, verlies van interesse in voedsel of dwangmatig eten, angst, gevoelens van hopeloosheid en terugtrekking uit vrienden en familie. Naast het praten met de arts en goede vrienden en familie over uw depressie, is het goed om er ook over te lezen. Depressie is een behandelbare geestesziekte, veel mensen hebben baat bij vele vormen van behandeling zoals therapie, medicatie, regelmatig sporten, gezond eten en regelmatig slapen. In verhaalvorm de therapie doen is ook een goede optie, vooral als het gaat om tieners. Praten over hun problemen gaat niet gemakkelijk.